Otázky a odpovědi

1. Co znamená Beef Jerky?

Beef jerky je maso sušené v souladu s tradicí původní amerických indiánů. Hovězí maso je nakrájané na tenké plátky, potom je marinované v rôznych príchutiach, poté vařené a sušené. Takýmto způsobem indáni připravovali bůvolí maso, které se nekazilo a uchovalo si vysoký obsah bílkovin. Indiáni potřebovali trvanlivé potraviny s obsahem bílkovin pří lovu zvířat a jejich způsobu života v divočine. Podívejte se na jednotlivé výrobky v našem eshopu.

2. Znamená jerky to samé jako biltong?

Ne. Beef jerky a biltong si jsou pouze podobné. Biltong pochází z jižní Afriky a je sušený okamžitě po marinovaní. Naproti tomu, beef jerky je nejprve vařené a až potom se suší a proto je mekčí a lahodnější než biltong.

3. Jaké maso se používá při zpracování výrobků JACK LINK’s?

Pro naše produkty používáme jedině 100% nejkvalitnější hovězí maso. Opatrně odstraníme tuk a ostatní nežádoucí části, abychom získali to nejchutnější hovězí. Naše kuřecí plátky jsou vyrobeny z prémiových kusů kuřecích prs.

4. Jsou masové plátky ze syrového masa?

Ne. Maso jemně uvaříme před tím, než ho sušíme. To znamená, že po sušení je mnohem jemnější než jiné sušené produkty.

5. Jsou všechny JACK LINK’s výrobky certifikované podle směrnic HALAL?

Ano, všechny výrobky JACK LINK´s prodávané v Evropě jsou vyrobeny v úplném souladu s pravidly HALAL. Logo certifikátu je zobrazené na zadní straně každého balíčku.

6. Jaká je trvanlivost produktů JACK LINK’s?

V uzavřených balíčkách si naše produkty udrží trvanlivost minimálně 12 měsíců od data dodání. Datum spotřeby je uvedeno ve spodní části zadní strany balíčku. Pro nejlepší vychutnání výrobku by měl být výrobek spotřebován před datem spotřeby.

7. Do kdy je nutné sníst už otevřené balíčky?

Masové plátky by měly být zkonzumovány do 3 dní od otevření balíčku, nebo musí být skladované v chladu. Praktický systém otevírání 75g balíčku pomáhá uchovat čerstvost výrobku.

8. Musí se výrobky JACK LINK’s skladovat v chladu nebo mrazu?

Naše produkty se mohou uchovávat bez chlazení v případě, že výrobek nebyl otevřen. Po otevření balíčku musí být výrobek skladován na chladném místě a zkonzumován do 3 dní.

9. Co znamenají čísla a písmena vedle data minimální doby trvanlivosti?

Kód vedle data spotřeby je interní označení výrobku. Pro spotřebitele je duležité pouze datum spotřeby, respektive doba trvanlivosti produktu.

10. Slyšel jsem, že jerky obsahují velké množství cukrů. Mohli by jste mi k tomu poskytnout víc informací?

Proteíny, respektive bílkoviny, hrají při regeneraci svalů a jiných tělěsných buněk nejdůležitější úlohu. Telo je však zpracovává jen pomalu. Přitom hovězí maso dodává hned po vejci (referenční hodnota: 100) jednu z biologicky nejhodnotnějších bílkovin (index 92), která se rychleji než jiné proteiny přemění na tělu vlastní bílkoviny a tím je v průběhu krátkého času k dispozici na obnovu buněk. Příjmem proteinů spolu s cukrem (uhlohydráty) se trávení proteinů dodatečně urychlí, které jsou pak tělu pro potřebnou regeneraci k dispozici ještě rychleji. Vysvětlení: Uhlohydráty jsou tělesnými orgány lehce stravitelné a slouží jako transportvní látky pro rychlejší zpracování bílkovin. Obsah sacharidů, respetive cukru je jen o málo vyšší, než v běžném mase, takže se ho nemusíte obávat.